top of page
  • Foto van schrijverCas

Het creëren van een winners mindset

Winners mindset creëren 


Mindset bepaalt je houding in een bepaalde situatie. Je geest is krachtig, maar je kunt je doel alleen bereiken met een winners mindset. Met een winners mindset voel je je zelfverzekerder en zie je uitdagingen als kansen en succes als een stap naar nog meer succes. Mislukkingen zie je als groeimogelijkheden en om meer wijsheid te ontwikkelen. Er zijn 2 verschillende soorten mindset die je kunt herkennen:


  • Bij een statische mindset (fixed mindset) denken mensen dat hun basiskwaliteiten, zoals hun intelligentie of talenten, slechts vaste eigenschappen zijn en dit tot een bepaald deel kan groeien.

  • Mensen met een groeimindset (growth mindset) geloven dat kwaliteiten, intelligentie en persoonlijkheid niet vastliggen, maar verder ontwikkeld kan worden door zelf te leren en te ervaren.

 

statische mindset en groeimindset


Om een winnersmindset te creëren is het belangrijk om te beginnen met het creëren van een groeimindset. Met een groeimindset geloof je dus in ontwikkeling. Deze overtuiging is de belangrijkste basis om jouw potentie te benutten. Het heeft namelijk een enorm positief effect op jouw gedrag. Als je bewust bent van de voordelen van een groeimindset, dan wil je deze natuurlijk zelf zoveel mogelijk ontwikkelen. Belangrijk is om te beseffen dat dit niet vanzelf gaat, of dat je er maar eenmalig aandacht hoeft te besteden. Het verbeteren van jouw groeimindset is een continu proces.


Nu we ons bewust zijn van hoe cruciaal het is om de juiste mindset te creëren, gaan we verder naar de volgende stap; het creëren van een winners mindset. Met de juiste acties en richting kan je het in de loop van de tijd bouwen en uitbreiden. Hieronder lees je met welke stappen je kunt beginnen om een winners mindset te creëren.


1. Visie maken


Waar zie je jezelf over een jaar of over 5 jaar? Als je geen idee hebt, voel je dan niet eenzaam, want de meeste mensen hebben geen idee. Als je echter een winners mindset wilt hebben, moet je weten waar je naartoe gaat. Dit kost inspanning, maar je moet een plan uitstippelen om je uiteindelijke doel te bereiken. Als je een dit plan gemaakt hebt, kan dit een goede motivatie zijn om je doel te bereiken.


2. Deel het met anderen


Deel jouw plan met vrienden of familieleden die bereid zijn om jouw op te vrolijken en eerlijk tegen je zijn. Sterker nog, zorg voor een klein groepje ondersteunende, positieve mensen die jou helpen om je aan je plan te houden.

 

3. Leer heel je leven


Winnaars weten dat constant groeien en evolueren een van de beste manieren is om een winners mindset te ontwikkelen. Mensen die vast blijven zitten in hun manier van doen, zullen waarschijnlijk hetzelfde blijven en nooit groeien.


overbruggen van mensen

4. Omarm falen


Mensen met een winnaarsmentaliteit weten dat falen een onvermijdelijke stap is op weg naar succes. We leren van onze fouten. Daarom leert de persoon die nooit faalt nooit wat er nodig is om te slagen. Een winnaarsmentaliteit hebben betekent om falen te omarmen en ervan te leren.

5. Vier de kleine overwinningen


Ondanks dat je soms faalt, heb je natuurlijk ook soms overwinningen. Het is gemakkelijk om zo gefocust te zijn op het grote doel dat je vergeet de mijlpalen onderweg te vieren. Vier elke prestatie, hoe klein dan ook. Het is belangrijk om gefocust te blijven op je doelen om je gemotiveerd te houden tijdens je uitdagingen. Maar het is net zo belangrijk om terug te kijken en te inventariseren hoe ver je al bent gekomen.

 

6. Zelfvertrouwen


Obstakels zullen opduiken in je zoektocht om je visie te bereiken. Een gebrek aan vertrouwen kan je voortgang vertragen of stoppen. Een kampioen heeft vertrouwen, hoeveel tegenslagen hij of zij ook lijdt. Het idee is duidelijk en het plan is klaar. Een zelfverzekerd persoon wijkt niet af van de visie of geeft niet op. Geloof in jezelf. Wil jij je Jezelf vertrouwen tot een nog hoger level tillen bekijk het zelfvertrouwen handboek.

 

 

 

7. Studeer altijd het beste van het beste


De meest invloedrijke mensen van onze tijd hebben hun geest altijd getraind door bewust te observeren en te leren van andere succesvolle mensen. De reden waarom mensen de gewoonten van zeer succesvolle mensen willen leren is omdat we weten dat ze werken. De schoonheid van leren van de besten betekent dat we met de juiste kennis ontdekken wat wel werkt en wat niet.


Het helpt ook om op te merken dat zulke mensen niet alleen studenten zijn in hun eigen vakgebied; maar ook nog studenten zijn van het leven. Ze staan altijd open om te leren van ervaringen, meningen en ideeën van anderen, net zo goed als die van henzelf.


8. Journal


Je gedachten opschrijven is gratis therapie. Het is een veilige ruimte waar je je gedachten en emoties kunt onderzoeken en verbeteren. Gebruik een dagboek om negatieve emoties los te laten en negatieve overtuigingen om te zetten in positieve dingen. Train jezelf om een positievere kijk te hebben.

 

de nlp scheurkalander

 

 

9. Maak jezelf klaar voor succes


Winnaars stellen niet uit. Toch is uitstelgedrag iets waar velen van ons mee worstelen. Een makkelijke hack om uitstelgedrag te overwinnen is om een dagelijkse routine en schema op te stellen en je eraan te houden. Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip wakker te worden, te eten, te sporten en te werken. Bereid je maaltijden van tevoren zodat je geen tijd verspilt aan het nadenken over wat je moet eten. Dit vermindert de vermoeidheid bij het nemen van beslissingen en geeft je meer mentale energie om je op je doelen te concentreren.


10. Bereid je voor op het ergste, maar verwacht het beste


Dit is een manier om je verwachtingen te bedwingen. Als je altijd het beste resultaat verwacht, kunt je jezelf erg teleurstellen. Het is het beste om open te staan voor de mogelijkheid dat je inspanningen kunnen mislukken. Tegelijkertijd betekent dat niet dat je niet je best moet doen. Als je je voorbereidt op het ergste, maar werkt voor het best mogelijke resultaat, voorkom je teleurstelling bij mislukking. Het zal het succes ook nog beter laten smaken.


Bouwen aan een winners mindset


Hoewel een winners mindset je een positieve kijk op het leven geeft, hoef je niet alles te winnen om een winnaar in het leven te zijn. In feite is te veel presteren vaak een teken van emotionele disfunctie die vaak eindigt in een burn-out. Onthoud: winnen in het leven is gelukkig en voldaan zijn. Je hoeft je aan niemand te bewijzen. En je overwinningen hoeven niet ten koste te gaan van anderen. Een winners mindset hebben betekent dat wij stijgen door anderen op te tillen. 

 

 

1 weergave0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page