top of page
  • Foto van schrijverCas

In 4 stappen een vision board maken voor 2024

Wat is een vision board?


Het nieuwe jaar is inzicht met nieuwe kansen en nieuwe doelen. Door middel van een vision board te maken, breng je jouw dromen, wensen en doelen in kaart. Maar wat is een vision board nou precies?


Een vision board is een collage aan foto’s, plaatjes en teksten die één ding met elkaar gemeen hebben: ze symboliseren jouw persoonlijke wensen, dromen en doelen. Denk aan de reizen die je nog wilt maken, de persoonlijke groei die je bij jezelf graag wilt zien of praktische zaken zoals een nieuwe auto. Alles kan en alles mag, het is niet voor niets jouw persoonlijke vision board! Het is een hulp middel om te onthouden waar je naartoe wilt.


Als je dingen visueel maakt, werkt het krachtig in het manifesteren van je dromen (doelen). Door een vision board te maken, ben je jouw toekomst aan het ‘scheppen.' Je bent je aan het focussen op wat er is, ook al ligt het eigenlijk nog in de toekomst! Doordat je gelooft dat het er nu al is, ga je het aantrekken. Je focust je hierdoor namelijk niet op wat er niet is maar op wat je wil.

 

Vision board 2024

Vision board maken: stappenplan


Stap 1. Stel heldere doelen


Neem de tijd om bij jezelf na te gaan wat je écht wilt. Ga pas aan de slag met een vision board als je heldere doelen voor jezelf hebt gesteld. Als je totaal geen idee hebt van wat je wil, kan je er ook geen vision board van maken. Indien je nog wat hulp nodig hebt bij het bepalen van jouw doelen kan je jezelf de volgende vragen stellen:


  1. Wat wou ik als kind?

  2. Wat zou ik doen als geld geen probleem was?

  3. Hoe ziet mijn ideale dag er uit?

  4. Waar word ik blij van?

Stap 2. Verzamel de benodigdheden 


Je kunt op verschillende manieren een vision board maken. Persoonlijk vind ik ouderwets knippen en plakken het fijnst. Maar misschien draai jij in een handomdraai een digitaal vision board in elkaar. Het kan en mag allemaal, doe vooral wat voor jou het fijnste werkt.


Voor een digitaal vision board kun je afbeelding vinden op Pinterest, Google foto’s of online magazines. Als je het gewoon op papier wil maken is het handig om het op een wit A3 te plakken of je kunt het op een prikbord prikken. Zorg verder voor een lekkere stapel met diverse tijdschriften. Denk aan reis-, woon-, mode-, lifestyle bladen. Ook kun je er nog leuke stickers en teksten bij toevoegen. En vergeet niet een schaar, lijm en stiften met een lekker kopje koffie of thee erbij😉

  

Benodigdheden voor het maken van een vision board
 

Stap 3. Maak er iets moois van


Blader door de tijdschriften en knip alle foto’s, plaatjes en illustraties uit die jou inspireren. Knip alles uit wat je aanspreekt. Let hierbij ook op het gevoel dat de afbeeldingen je geven. Zoek tijdens het bladeren door de tijdschriften ook naar inspirerende teksten. Een mooie quote bijvoorbeeld, maar soms kan een los woord of zinnetje uit een interview ook heel inspirerend zijn.


Alles doorgebladerd? Kijk dan naar wat je verzameld hebt en begin met het netter uitknippen en sorteren. Geen zorgen als je dingen hebt uitgeknipt die je uiteindelijk niet gebruikt.

Tevreden met het resultaat? Plak alles dan vast.


Stap 4. Geef je vision board een plek


Plaats je vision board op een plek waar je hem elke dag ziet, het is een herinnering aan je dromen en doelen dus je wilt hem zo vaak mogelijk zien. Hoe vaker je hem ziet, hoe meer gefocust en gemotiveerd je bent om aan je doelen/dromen te werken!0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page