top of page
  • Foto van schrijverCas

De positieve effecten van yoga voor je mindset

In de tijd waarin we nu leven, zijn steeds meer mensen bezig met hun mindset. Het dringt simpelweg in toenemende mate door dat je mindset een zeer groot effect heeft op je dagelijkse leven. Qua ervaring die je hebt en qua doelen die je weet te bereiken. Het feit dat yoga dan een positieve invloed kan hebben, is erg interessant. Maar hoe zit dit precies? Wat zijn de positieve effecten van yoga op je mindset? 


De voordelen van yoga voor je mindset


In de praktijk blijkt dat er sprake is van een fors aantal voordelen. Het is dan ook niet voor niets dat men in toenemende mate yoga aan het omarmen is. Uiteindelijk moeten er wel duidelijke, blijvende voordelen zijn om je te overtuigen. Hierbij mag je uitgaan van het volgende: 


Het vermindert piekeren


In je hoofd is er continu sprake van nieuwe gedachten. Voor veel mensen is het lastig om deze continue stroom aan gedachten onder controle te houden. Er is als het ware sprake van chaos in het hoofd. Bij yoga zorg je er juist voor dat dit voor even minder het geval is. Je concentreert je op je ademhaling, waardoor je veel meer bezig bent met je lichaam. Op deze manier ontstaan er automatisch ‘pauzes’ tussen je gedachten. Je merkt dan al snel dat het piekeren hierdoor significant afneemt. Tijdens de yoga, maar ook voor de langere termijn.

 

Verbetert focus


Een andere belangrijke factor van een optimale mindset is een goede focus. Wanneer je namelijk in staat bent om je te focussen, ben je ook in staat om bepaalde dingen te bereiken. Iemand die de hele tijd makkelijk afgeleid is, komt eigenlijk nergens. Opnieuw dankzij het optimaliseren van je ademhaling, voel je je een stuk meer ‘één’ met jezelf. Je komt tot rust, terwijl je je concentreert op je eigen lichaam en je bijbehorende ademhaling. Een absolute zegen voor je mindset. 


stay focused

 

Verlagen stressniveau


Daarnaast is het verlagen van je stressniveau een van de belangrijkste voordelen van yoga. Als er namelijk iets slecht voor je is, dan is het wel langdurige stress. Het menselijke lichaam is hier simpelweg niet op berekend. Het is niet de bedoeling dat je altijd een bepaalde mate van stress ervaart. Invloeden van de ademhaling en je gedachten zijn hierop significant. Vandaar dat

yoga zo geschikt is om je gestreste mindset weer helemaal tot rust te laten komen. 


Je leert meer over jezelf


Door geregeld voor yoga te kiezen, ga je stapje voor stapje meer over jezelf leren. Zo kom je er dankzij yoga bijvoorbeeld achter welke gedachtepatronen zich heel de tijd in jouw brein herhalen. En hoe dit eigenlijk valkuilen zijn die alleen maar tot meer stress leiden. Yoga functioneert op deze wijze als je leven in het klein. Het laat je stilstaan bij wat er precies in je lichaam gebeurt. Bovendien laat het je kleine aanpassingen doen aan je mindset. Zo werk je stap voor stap aan de ontwikkeling van je mindset. Binnen de kortste keren ben je mentaal een heel stuk sterker en flexibeler. 


Beter bestand tegen externe prikkels


Vandaag de dag leven we in een wereld waarin externe prikkels er in overvloed zijn. In het dagelijkse leven zijn er bijna oneindig veel manieren om je ‘af te leiden’ van je problemen. Voel je je bijvoorbeeld niet goed, gestrest of futloos? Dan zet je de tv aan, ga je op je smartphone of pak je er een ongezonde snack bij. Het zijn allemaal externe prikkels die je ‘problemen’ op de korte termijn oplossen. Je hoeft dan voor even nergens meer over na te denken. Met yoga leer je dat externe prikkels niet het antwoord zijn. Je leert ze te weerstaan en juist te werken aan je mindset. Zodanig, dat er blijvende veranderingen optreden. 


nieuwe mindset, nieuwe resultaten

 

Benieuwd naar wat yoga voor jouw mindset kan betekenen? Dan is het sterk aan te raden om het gewoon een keer een kans te geven. Grote kans dat je al snel overtuigd raakt! 


Practice Happy with Yoga


is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, Altijd en onbeperkt je oefening doen! We noemen het voor het gemak  'De netflix van de yoga'. Je hebt keuze uit 3 abonnementen, waaruit het maandabonnementKwartaalabonnement of het jaarabonnement Voor beginner tot expert, lijkt je dit wat en ga jij je yoga skills en mindset veranderen? Dan zien we je snel bij practice happy with yoga.

 

3 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page