top of page
  • Foto van schrijverCas

De voordelen van dagelijks plannen

Ieder mens doet aan plannen. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen wanneer je deze week boodschappen gaat doen, wanneer je gaat sporten of wanneer je de volgende keer naar de kapper gaat. Toch bevat plannen meer dan alleen vooruitdenken wanneer je iets gaat doen. Plannen is het proces waarbij je bepaalt hoe en wanneer je in de toekomst gewenste resultaten gaat behalen en de daarvoor benodigde activiteiten, mensen en middelen vaststelt. Kortom, plannen is een plan maken over hoe je iets moet doen voordat je het daadwerkelijk gaat doen. Maar hoe kun je nou makkelijk je dag of week inplannen? Hieronder een paar stappen om dagelijks te plannen.


planning

Stappenplan dagelijks plannen


Stap 1. Maak een lijst van alles wat je moet doen. Als een taak te groot is, deel je hem op in kleine, behapbare stukjes.


Stap 2. Schrijf per onderdeel op wat de deadlines zijn en hoeveel tijd je er aan kwijt bent. Tel dit op en je weet hoeveel tijd je nodig hebt om vóór je deadline klaar te zijn.


Stap 3. Plan je dag vooral niet vol met teveel activiteiten. Hou het realistisch. Hoeveel tijd kost de ene werkzaamheid en hoeveel tijd de andere? Maak een inschatting en plan vervolgens zorgvuldig elke activiteit in mét een tijdsduur.


Stap 4. Je kan niet de hele dag doorwerken zonder het nemen van een pauze. Plan je pauze in en geef er een bepaalde tijdsduur aan. Benut je pauze ook écht door bijvoorbeeld even een frisse neus te halen.


Stap 5. Als je denkt dat je niet alles gaat afkrijgen, zul je merken dat je je minder energiek voelt. Dit is het moment dat de stress keihard toeslaat. Denk positief en optimistisch en geef jezelf af en toe eens een peptalk. Plan in je planning een paar momenten in dat je even iets leuks mag doen. Dit geeft je weer nieuwe energie om daarna weer door te gaan.


Tijdens je jeugd en je opleiding leer je om goed te plannen. Toch wordt hier later in de praktijk vaak veel te weinig gebruik van gemaakt. Dit is een gemiste kans, want goed plannen heeft enorm veel voordelen.


plan je dagelijkse activiteiten

Voordelen van dagelijks plannen


Het creëert een overzicht


Als je met een goede planning werkt kun je precies zien waar je mee bezig was en alleen daar je focus op richten. Zo behoud je dus je overzicht!


Je krijgt meer rust in je hoofd


Het begin is vaak het moeilijkst. Doordat je al een langere tijd geen planning hebt gemaakt denk je dat het te laat is om de ‘bergen werk’ die je nog hebt liggen te categoriseren en aan te aan pakken. Maar als je dit wel doet, kom je er vaak achter dat het allemaal wel te behappen valt. Je creëert rust in je hoofd en krijgt de controle over terug.


Het leert je prioriteiten te stellen


Wat moet vandaag af en wat kan je ook morgen doen? Stel deze vragen aan jezelf als je je planning maakt. Je zult merken dat je je minder stress hebt als je de dingen die prioriteit hebben eerst afmaakt in plaats van de rest.


Je weet precies wat je moet doen op een dag en kan meteen aan de slag


Omdat je vooruit plant weet je wat je per dag wilt doen. Hierdoor voorkom je stress en begin je de dag rustig. Ook vergeet je al je taken niet want je hebt ze allemaal in je planning staan.

 

Purpuz Planner Pro Weekplanner


De planner wordt gebruikt door mensen die hun doelen serieus willen nemen. De planner is perfect voor ondernemers, ambitieuze studenten, professionals en iedereen die actief wil doorbreken en het maximale uit zichzelf, zijn tijd en zijn leven wil halen.


Voordelen Purpuz Planner PRO:


✅De Purpuz® methode werd al door 50.000+ met succes gebruikt 


✅Bekend van TV


✅BOl 5.0 sterren


✅Deze ongedateerdePlanner PRO van Purpuz gaat jou ook helpen


✅Probeer de PRO ook - Niet GOED is GELD terug


✅De Planner Methode wordt al jaren aanbevolen en gebruikt door duizendenprofessionals, studenten, coaches & trainers, influencers, (top)sporters, ondernemers én drukbezette ouders om hun (werk / persoonlijke) doelen te behalen en hun levens te verbeteren. Met de PRO geven we je meer waarvan we weten dat het goed werkt; planning, actie reflectie.

 Purpuz Planner Pro

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page