Kost het veel moeite om op tijd naar bed te gaan of in slaap te vallen? Snooze je als een malle en heb je overdag steeds last van vermoeidheid? Dan kan het zo maar zijn dat jouw mindset daar onder andere schuldig aan is! Hoe je over slapen denkt en de prioriteit die slapen van je krijgt, hebben een invloed op de kwaliteit van je nachtrust. Zie je slapen als een lastige klus, heb je opgegeven dat een goede nachtrust jou ooit gaat lukken en zie je dit als tijdverspilling? Dan staat een goede nachtrust waarschijnlijk niet bovenaan jouw to-do lijst. Dit is jammer en het kan echt anders. Het veranderen van je mindset ten opzichte van slapen geeft gegarandeerd een positieve boost aan je totale welzijn.
Tijdens je slaap verwerk je jouw dag. Je herstelt cognitieve processen en je emoties. Je bereidt jouw lichaam voor op de volgende dag. Je lichaam komt letterlijk tijdens het slapen tot rust. Deze rust verbetert de prestaties van je hersenen, je humeur en je gezondheid. Volwassenen die slecht slapen, hebben een verhoogd risico op obesitas, diabetes, kanker, coronaire hartziekte, beroerte, depressie en dementie. Er zijn aanwijzingen dat slechte slaap bij jongeren risico’s geven op obesitas, slechter cognitief functioneren en gedragsproblemen. Goede en gezonde slaap heb je echt nodig!
White Noise Machine met Slaapmuziek
Een white noise, oftewel witte ruis, machine is een apparaat dat een geluid produceert waardoor jij kalmeert. Het rustgevende gezoem van witte ruis bestaat uit geluiden met een lage, gemiddelde en hoge frequentie die samen op hetzelfde intensiteitsniveau worden afgespeeld. De white noise machine helpt niet alleen bij het sneller en makkelijk in slaap vallen. Het kan er ook voor zorgen dat je de hele nacht goed doorslaapt. Ben je een lichte slaper en wordt je snel wakker van omgevingsgeluiden dan kan je er voor kiezen de white noise machine de gehele nacht een constant geluid te laten produceren. Hierdoor blijven je hersenen afgeleid van de omgevingsgeluiden waardoor jij niet wakker wordt.
4 tips om beter te slapen
Om deze gezondheidsrisico’s te helpen voorkomen en jou weer beter te laten slapen hebben wij 4 mindset veranderingen voor je verzameld die jou gaan helpen weer sneller in slaap te vallen en beter te slapen.
#1 Voorbereiding op de nacht
Neem voor het slapen altijd minimaal een uur de tijd om tot rust te komen. Je kunt dan beter geen fysiek inspannende dingen meer doen of andere dingen waar je gespannen of onrustig van wordt. Ook is het beter om niet achter een scherm (televisie, computer, tablet of telefoon) te zitten. Het blauwe licht van de schermen beïnvloedt de afgifte van melatonine. Daarnaast blijven de hersenen door de vele indrukken alert. Het kan er daarom voor zorgen dat je moeilijker in slaap valt. Je kunt bijvoorbeeld een boek of tijdschrift lezen, een douche of bad nemen of wat over koetjes en kalfjes praten met een huisgenoot.
#2 Ga met een ‘leeg’ hoofd naar bed
Als piekeren je wakker houdt, schrijf je gedachten op en schrijf erachter wat je eraan gaat doen. Als je alsnog in bed ligt te draaien, sta desnoods alsnog op om je probleem op te schrijven. Anders blijf je uren wakker en dat wil je ook niet.
Nevali® Verzwaringsdeken
Het extra gewicht van de deken zorgt voor een diepe druk stimulatie. Dit geeft je een geborgen en veilig gevoel, alsof je geknuffeld wordt. Door de zachte druk op je lichaam zorgt ervoor dat je zenuwstelsel ontspant, je hersenen meer geluk hormonen aanmaakt en minder stresshormonen.
Het eenpersoons Nevali verzwaringsdeken van 7KG is geschikt voor een lichaamsgewicht van 60 t/m 85 kilogram.
Het eenpersoons Nevali verzwaringsdeken van 9KG is geschikt voor een lichaamsgewicht van 85 t/m 100 kilogram.
Het tweepersoons Nevali verzwaringsdeken van 13 KG is perfect om sneller in slaap te vallen en minder stress te ervaren tijdens het slapen. Benieuwd naar alle voordelen?
#3 Een avondroutine voor het slapen gaan
Ook een avondroutine voor het naar bed gaan helpt om je mentaal en fysiek voor te bereiden op de nacht en om beter in slaap te vallen. Je lichaam en geest leren herkennen dat de nachtrust eraan komt en dat het tijd is om rustiger aan te gaan doen. De avondroutine heeft daarom iedere avond een consequent patroon en tijdschema.
#4 Beloon jezelf voor het bereiken van je doelen
Mensen die doelen stellen, de voortgang bijhouden en zichzelf belonen voor het veranderen van (ongezonde) gewoontes, hebben het meeste succes met het voor elkaar krijgen van de verandering die ze willen bereiken. Bekijk wat je kunt verbeteren en focus op wat goed gaat en vergeet jezelf natuurlijk niet te belonen! Ook al heb je in jouw gevoel een kleine winst behaald.
Ook heb ik een paar producten voor je die je kunnen helpen met een betere slaap.
Good Night caps + Dreamcaps
Om je nog beter te helpen met je slaap, heeft Consiouz een nieuw slaap supplement ontwikkeld namelijk de Dream Caps. De Dream Caps werken het beste in combinatie met de Good Night Caps. Het supplement bevat 30 capsules waarbij het wordt aanbevolen om 1 capsule per dag in te nemen. Voor een optimaal resultaat wissel je de Good Night Caps en Dream Caps het beste dagelijks af. De Good Night Caps bevatten GABA. En GABA is een neurotransmitter die de hersenactiviteit remt. Bij suppletie met GABA is het aan te raden dit ingrediënt af en toe niet in te nemen, zodat je gevoelig blijft voor het innemen van GABA. Het is ideaal om de Good Night Caps te combineren met de Dream Caps omdat de Dream Caps geen GABA bevatten . Naast 5-htp bevatten de Dream Caps ook taurine. Deze taurine activeert bovendien de gevoeligheid van GABA door de GABA-receptoren (ontvangers) te activeren. Dus als je de Good Night Caps de nacht na de Dream Caps inneemt, heb je een nog groter slaapbevorderend effect.
De voordelen van de Good Night & Dream caps:
Sneller in slaap vallen en je nachtrust bevorderen
Vermoeidheid overdag tegengaan
Ideaal om af te wisselen met de Good Night caps
Vegacapsules
Geen stoffen van de dopinglijst bevatten
Comments