top of page
  • Foto van schrijverCas

De 4 beste online yoga cursussen voor elk niveau

Yoga brengt lichaam en geest in balans. En weet je wat, je hoeft er niet eens flexibel voor te zijn. Veel mensen denken dat yoga een sport is. Hoewel het element ‘bewegen’ erin terugkomt, kun je yoga het beste omschrijven als een discipline. Het woord ‘yoga’ betekent eenheid in het Sanskriet. En dat is niet voor niets. Yoga verenigt je lichaam, geest en energie. Met een kalme gemoedstoestand als resultaat. Ook zorgt het voor een betere fysieke gezondheid, mentale controle en zelfbewustzijn. Jong of oud, overgewicht of dun… Yoga is voor iedereen. Het is wel belangrijk dat je een yogasoort kiest die bij je past. Want waar de ene yogavorm gericht is op bijvoorbeeld het meditatieve aspect, gaat de ander meer in op het fysieke deel.

 

yoga voor beginners

Voordelen van yoga


Vergroot je flexibiliteit


Door het regelmatig stretchen van de spieren, worden ze flexibeler. Je lichaam wordt hierdoor beweeglijker en vitaler. Ook wordt de kans op blessures kleiner.


Je ademt beter


Yoga leert je trager en dieper adem te halen. Je longfunctie verbetert en je lichaam ontspant. Zo verhoog je de hoeveelheid zuurstof die door je lichaam wordt opgenomen.


Een betere mentale gezondheid


Een onderdeel van yoga is mindfulness. Van yoga wordt je vaak rustig en het is de bedoeling dat je je gedachten laat gaan. Yoga kan helpen tegen stress en zorgen voor meer energie, waardoor je je ook beter gaat voelen. Ook zorgt het relaxen voor een betere nachtrust, wat positieve gevolgen heeft voor je mentale en fysieke gezondheid.


Je krijgt meer energie


Door middel van yoga, meditatie en mindfulness zorg je ervoor dat je minder gestrest raakt. Door het volgen van deze oefeningen, zul je merken dat je energieker zult worden. Dit zal er ook voor zorgen dat er meer energie overblijft voor belangrijke dingen.


Iedereen kan dus een yogamatje uitrollen. Met yoga krijg je meer balans, word je fysiek en mentaal sterker en kalmeer je je geest. Maar weet je nu niet welke yoga nou voor jou is en heb je hulp nodig? Hieronder lees je over vier verschillende yoga cursussen die jou kunnen helpen.


De 4 beste online yoga cursussen 


Yoga cursus 1 : Happy with Yoga


Het Practice platform van Happy with Yoga kan je vergelijken met de Netflix van de Yoga. Voor een vast bedrag per maand, kwartaal of jaar krijg je toegang tot talloze kwalitatief hoogwaardige online yoga cursus. De lessen kun je volgen waar en wanneer je maar wilt. Practice biedt verschillende soorten yoga cursussen. Voor de beginners heb je een lichte yoga cursus en voor de echte yogi heb je ook gemiddelde en zware yoga cursussen.

 


Yoga cursus 2 : Online Kundalini Yoga les


Een goed begin is het halve werk. Jasper Kok leert jou wat je moet doen voordat je begint en wat je beter niet kunt doen als je de yoga cursus Kundalini Yoga beoefent. Daarna krijg je iedere week een nieuwe Kundalini Yoga serie en meditatie in de Kundalini Yoga Club, zodat je altijd iets nieuws kunt doen. Als je lid wordt van de yoga cursus Kundalini Yoga Club krijg je na 1 dag een mail waarin je een afspraak kunt plannen met Jasper Kok over hoe jij het best Kundalini Yoga kunt beoefenen. Hoe fijn is dat! Yoga cursus 3: Body Balance


Body Balance is voor alle leeftijden en bij herstel na ziekte, blessure of burn-out. Het zijn rustige workouts waar je fit van wordt. De yoga cursus bevat oefeningen in een rustig tempo, versterken je spieren en trainen je concentratie. Zo bouw je mentale kracht op. Je ontvangt 15 Online workout video's (15 tot 20 minuten per video) waar je onbeperkt toegang op krijgt. Weet je niet zeker of deze yoga cursus iets voor jou is? Probeer dan eerst de Body Balance yoga cursus met 1 gratis workout video. yoga voor beginners

Al overtuigd en wil je gelijk aan de slag? 🛒Bekijk hier het Body balance Sterker in Balans Abonnement

 

Yoga cursus 4: Yoga Nidra


Bij het beoefenen van de yoga cursus Yoga Nidra werk je op een systematische manier naar complete ontspanning toe. Ontspanning die het lichaam nodig heeft om spanningen los te laten en zich te herstellen; fysiek, mentaal en emotioneel. Yoga cursus Yoga Nidra kan helpen bij: stress, depressie, angst, chronische vermoeidheid, pijn en slapeloosheid. Ontdek de kunst van bewuste diepe ontspanning met Yoga Nidra. 

 


 

11 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page