top of page
  • Foto van schrijverCas

Met deze mindset kun je makkelijk afvallen

Met de juiste mindset kun je goed afvallen


Afvallen heeft eigenlijk niets met een dieet te maken. Pas als de ‘knop in je hoofd’ om is, ben je in staat om gezonder te leven en anders te eten. Maar hoe zet je de knop om in je hoofd om? Dat heeft allemaal te maken met mindset, de gedachten in je hoofd. Je mindset is de manier waarop je denkt en ook de manier waarop je naar andere en de wereld kijkt. De gedachte over jezelf is de grootste bepalende factor van hoe je in het leven staat. Wanneer je negatief over jezelf denkt, zul je snel merken dat je hier je levensstijl ook naar gaat aanpassen. Maar met de juiste mindset, wordt gezond eten en je leven ineens veel gewoner. Je gaat dan juist nadenken of je wel echt die ongezonde snack wilt eten. Maar hoe creëer je nou de juiste mindset om af te vallen?

 

meetlint voor afvallen

 

De eerste stap is om je patroon te herkennen, je gedrag te observeren. Doe dit bewust en schrijf op wat je eet, wanneer en waarom. Bijvoorbeeld wanneer je gaat snacken en je trek hebt in iets lekkers of je drinkt een kop thee en pakt er als vanzelfsprekend een koekje bij. Beiden zijn automatismen in jouw handelingen ofwel patronen die geest en lichaam gewend zijn en die je wilt doorbreken.

Bij stap twee vraag je jezelf af waarom je eigenlijk wilt afvallen? Want zonder doel ga je niks bereiken. Bovendien moet je het ook zelf willen. Doe het niet voor een ander, maar doe het voor jezelf. Maak je doel helder door het op te schrijven. Wees wel realistisch want we hoeven niet allemaal een modellen lichaam te hebben.

 

Nu je een doel hebt ga je bij stap drie kijken hoe je dit doel gaat bereiken. Je eetpatroon en leefstijl omgooien is niet de manier om je mind te laten meewerken. Het is beter om stapsgewijs veranderingen in je leefwijze door te voeren. Bijvoorbeeld: vervang je glas frisdrank door een kop thee of een glas water met eventueel een smaakje (verse munt, citroen ed.). Zulke kleine veranderingen helpen om beetje bij beetje gewicht te verliezen.


gezond eten vs ongezond eten

Om je mindset de juiste kant op te sturen en je doel te behalen, kun je afspraken met jezelf maken. Hoe doe je dat? Je kunt een aantal regels opstellen voor jezelf. Maar wees realistisch en ook lief voor jezelf. Geen regels waar je je nauwelijks aan kunt houden. Dan maak je het jezelf alleen maar moeilijker. Voorbeelden van goede regels zijn:


  • Ik drink geen frisdranken meer, omdat die zorgen dat ik trek houd in zoet eten (ook light frisdrank). In plaats van frisdrank pak ik water of thee.

  • Ik drink alleen in het weekend nog 2 wijntjes.

  • Ik mag elke dag één koekje en daar geniet ik enorm van.

Nu je doelen hebt opgeschreven en wat afspraken met jezelf hebt gemaakt, kun je meteen aan de slag gaan. 

 

tips om gezond af te vallen


Tip 1. Elke dag een gezond ontbijt


Sta tien minuten vroeger op, neem een gezond ontbijt en maak elke dag jouw eigen lunchpakket klaar. Kies voor bruin brood en varieer ook met rauwkost en fruit als beleg.

 


Tip 2. Drink genoeg water


Elke dag 1,5 liter drinken waarvan 1 liter water is de boodschap. Wie sport of zware lichamelijke arbeid verricht en meer vocht verliest door transpiratie drinkt best meer water.  Drink regelmatig tussendoor een glas water, zo kom je makkelijker aan de aanbevolen hoeveelheid.


Onze 3 aanraders:


1.
2.
3. Toch een keer chips, een ijsje of iets anders dat niet in de Schijf van Vijf valt? Zoek naar manieren om er minder van te eten. Doe wat in een schaaltje en berg de rest weer op.


Tip 4. Eet dagelijks minimaal 2 stukken fruit


Het Voedingscentrum adviseert twee porties fruit (ongeveer 200 gram) per dag te eten. Door verschillende soorten fruit te eten, krijg je vanzelf alle gezonde voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.


Tip 5. Kook vaker zelf


Kook vaker zelf in plaats van beroep te doen op kant-en-klare maaltijden of buitenshuis te eten. Zo beslis je zelf over alle ingrediënten. Bovendien is het een stuk goedkoper.

 


Ben je nog niet helemaal klaar om af te vallen?


Toch een zetje nodig om te beginnen met afvallen of zoek je de juiste ondersteuning die je helpt met wat je kan koken en tips en tricks om af te vallen? Bekijk dan het koolhydraatarm 50 dagen programma. Hier een aantal voordelen:

 

 

 

✅ Hardcover Programmaboek met heldere uitleg over de Ma Methode

✅ 75+ lekkere koolhydraatarme recepten die snel klaar zijn

✅ 7 gebalanceerde weekmenu's zorgen voor betere weerstand en stralende gezondheid

✅ Handige boodschappenlijstjes, dus geen twijfel in de supermarkt

✅ Afvallen tot wel 2 kilo per week. Gemiddeld vallen mensen 1,2 kilo/week af.

✅ Beter volhouden door motiverende begeleiding via email

✅ In het programma is alles gedaan om het makkelijk te maken, zodat deelnemers kunnen volhouden

✅ Professionele helpdesk voor individuele vragen over gezond afvallen

✅ 100% afslank garantie. Als je na afloop niet bent afgevallen, krijg je je geld terug


 

 

 

koolhydraatarm 50 dagen programma boek


Mindset & afvallen


Om consistent te blijven met het afvallen is je mindset prioriteit 1 alles begint bij je mindset. Het is daarom slim om dagelijks doelen te gaan stellen wat je wil gaan bereiken met afvallen. Door doelen te stellen creëer je een sterke mindset om door te gaan en leer je om te gaan met tegenslagen mocht je een keer iets niet behaald hebben. Natuurlijk is dit niet in een aantal weken gebeurd je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben en er met 100% in gaan anders gaat het niet werken, je kan het een beetje vergelijken met de sportschool naar een week trainen ga je ook geen resultaat zien dit begint pas te komen als je dagelijks of een aantal keer per week naar de sportschool gaat. Zo werkt het ook met je mindset blijf je consistent oefenen met het trainen van je mindset ga je vanzelf verandering merken.

Comentarios


bottom of page