top of page
  • Foto van schrijverCas

10 makkelijke tips om weer gelukkig te worden

Waarom zijn we ongelukkig terwijl we het ‘ideale’ leven hebben? In de ogen van je vrienden, familie en collega’s ziet jouw leven er perfect uit. Je hebt een leuke baan waarmee je goed betaald wordt, je hebt een druk en goed sociaal leven, woont in een mooi huis en zit in een gezonde relatie. Eigenlijk heb je niets om over te klagen als je je leventje vergelijkt met dat van een ander. En toch lukt het je maar niet om gelukkig te zijn en te genieten van alles wat je hebt. Maar hoe kan dat nou?


Iedereen krijgt eens in de zoveel tijd te maken met ongelukkig zijn symptomen. We worden allemaal wel eens geconfronteerd met tegenslagen. Dan is het heel normaal om soms in een dipje te zitten. Je hebt dan weinig energie en nergens zin in. Je wil vaak het liefst alleen thuis blijven. Misschien wil je eigenlijk de hele dag slapen. Maar het kan ook zijn dat je juist heel onrustig bent, niet kunt ontspannen en 's nachts wakker ligt. Negatieve gedachten horen ook bij de ongelukkig zijn symptomen. Er kunnen tal van situaties zijn waardoor je je ongelukkig voelt. Hier heb je een paar voorbeelden van zulke situaties:


vrouw die geniet van muziek

Symptomen van ongelukkig zijn


  • Je kan ongelukkig zijn in je relatie doordat er geen verbinding is tussen jullie of de energie ontbreekt.

  • Je kan ongelukkig zijn op je werk omdat het niet de baan is waar je van droomt en je krijgt er geen plezier en geluk door.

  • Je kan ongelukkig zijn omdat je niet meer van dingen kunt genieten en je nergens echt blij van wordt.

  • Je kan ongelukkig zijn omdat je financiële zorgen hebt.

  • Je kan ongelukkig zijn omdat je niet begrepen, gehoord of gezien wordt. Je mist de aansluiting.

  • Je kan ongelukkig zijn doordat je in een slechte thuissituatie hebt.

  • Je kan ongelukkig zijn omdat je alleen bent en de verbindingen met anderen is doorgesneden.

Als je jezelf herkent in de symptomen of de situaties waardoor je ongelukkig bent. Heb ik voor jou 10 must do’s om weer gelukkiger te worden!

 

10 makkelijke tips om gelukkig te worden


 1. Zorg goed voor jezelf


Er wordt niet voor niets nogal eens gezegd: een gezonde geest woont in een gezond lichaam. Eet daarom gezond, gevarieerd en regelmatig. Zorg dagelijkse voor voldoende beweging. Neem bovendien de tijd om te ontspannen en creëer rust in je hoofd, want een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid dragen bij aan jouw geluk. Je voelt je gezonder en straalt dat ook weer uit.


2. Voel je dankbaar


Schrijf op waar je vandaag dankbaar voor kunt zijn. Dit is zo’n tip die we allemaal lezen, en vervolgens niet uitvoeren. Doe het nu voor de verandering eens wel. Maak vanavond een lijstje met dingen waar je vandaag dankbaar voor kunt zijn en doe het morgen opnieuw.


 

geniet van vandaag

3. Denk oplossingsgericht


Tegenslagen en problemen kunnen ervoor zorgen dat je je ongelukkig voelt. Je maakt je zorgen en loopt te tobben. Maar lost dat op wat er speelt? Vaak niet. Je raakt alleen verder in de put. Wees dat voor en denk oplossingsgericht. Hoe pak ik die tegenslag of dat probleem aan? Dat zorgt ervoor dat je je een stuk fijner en gelukkiger voelt.

 

5. Uit je dankbaarheid 


Vertel jij je kinderen regelmatig hoe gek je op ze bent? Vertel je je partner hoe dankbaar je bent dat diegene in je leven is? Vertel je je vrienden weleens dat je dankbaar bent voor de vriendschap? Nee? Probeer het eens, je wordt er helemaal blij van. En jij bent niet de enige. Ja, het is soms wat ongemakkelijk. Maar wat maakt het uit als iedereen er blij van wordt?

 

6. Geniet van de kleine dingen


Van een heerlijke kop koffie, je huisdier, de geur van herfstbladeren, een gesprek met een oude dame op straat. Het voelt een beetje gek, maar het zijn die kleine dingen waardoor je weer een beetje gelukkiger van wordt. 

 

7. Weet dat alles tijdelijk is


Soms heb je van die dagen dat je er gewoon geen zin in hebt, maar alles gaat voorbij ook je grootste problemen. Dus geen stress, het komt allemaal goed!

 

8. Heb een duidelijk doel


Je kent ze vast wel: mensen die gepassioneerd bezig zijn. Ze stralen, hebben volop energie, blaken van levenslust en zijn vastberaden. Vraag je je af waarom? Zij hebben een duidelijk doel waar ze helemaal voor gaan. Waar ze aan werken en zich op concentreren. Met elke stap die ze zetten en elke vordering die ze maken, verrijken zij hun leven. En je snap het waarschijnlijk al; zo ervaren zij meer geluk in hun dagelijkse leven. Leer daarvan en doe het zelf ook. Durf te dromen, kies je doel en ga ervoor!

 

9. Maak een Happy Jar


Neem een grote glazen pot en noem het jouw Happy Jar. Doe daar dagelijks minstens 1 briefje in waarop staat wat je die dag gelukkig maakte. Dat kan een ontmoeting, citaat, uitzicht, gebaar of aanraking zijn. Zit je je op een bepaald moment minder lekker in je vel? Pak je Happy Jar en koester dan je geluksmomenten. Geniet ervan en laat het je positief inspireren.

 

10. Ga met een glimlach door het leven


Bij twijfel: lach. Het is verbazingwekkend hoeveel blijdschap een simpele glimlach kan opleveren, bij jezelf en bij de mensen om je heen. Doe alsof je in een goede bui bent, al snel zul je merken dat je écht in die goede bui komt.

 


Koester fijne herinneringen


We voelen allemaal  de druk om  het  goed te doen op veel gebieden van het leven. Alles wordt  van je verwacht. Je moet gezond en fit zijn, een goede moeder of vader, succesvol op het werk, een mooi huis hebben en het in perfecte staat houden, een mooie en attente vriend of vriendin. Je hebt het gevoel dat je altijd iets mist. 


Opletten in het moment is moeilijk omdat je altijd een to-do-lijst hebt en er  altijd dingen zijn om te doen of over na te denken. 


Wil je leren hoe je beter met stress om kunt gaan en  een meer ontspannen leven kunt leiden? Wil je meer  van het leven genieten maar weet je niet precies hoe? Met het online programma ''stilstaan is vooruitgaan'' ervaar je zelf hoe je in een druk leven kunt ontspannen, opladen en je geest kunt versterken, zodat je op een meer ontspannen manier verder kunt met je leven. Zo leer je hoe je om kan gaan met spanning en stress en hoe je naar een lange en drukke dag jezelf weer kan opladen. Benieuwd naar alle voordelen?


 

 

Durf jij de stap te zetten? 💪 


 

in 5 dagen naar een relaxter leven

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page